lauantai 9. tammikuuta 2010

Nami nami jälkiruokaa

Löysin MTV3:n sivuilta ihanan Piparkakku-mustikkajälkkäri ohjeen :) Tein tuon ohjeen mukaisesti, mutta korvasin piparit tavallisilla Marianna tyyppisillä suklaakuorrutteisilla kekseillä. Välttämättä tämä ohje ei kaipaa minkäänlaisia pipareita tai keksejä. On hyvää ilmankin.

Mustikat maistuivat aivan mahtavilta! Ohratärkkelyksen kanssa oli hieman ongelmia, sillä en ollut aikaisemmin käyttänyt sitä ja paketin ohjeet olivat melko suurille annoksille. Joten luovin jotenkin kokeilemalla. Ihan tönkkö paksua ei keitoksista tullut. Hyvin olisin voinut vielä lisätäkin tärkkelystä, mutta hyvää oli näinkin.

OHJE:
Hyödynnä nyt joulusta jääneet piparit ja piparkakkutalot ja tee niistä ihana jälkiruoka. Piparkakku-mustikkajälkkärillä hurmaat takuulla sekä pienet että isommat makean ystävät.

joulupipareita tai piparitalo
2 dl mustikoita
2 rkl sokeria
1 dl punaista mehua
2 dl rasvatonta maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
ohratärkkelystä

Murskaa piparit tai piparitalo jauheeksi. Kiehauta punainen mehu, makeuta se ja suurusta paksuksi tärkkelysjauhoilla. Lisää mukaan mustikat.

Kuumenna maito, mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja suurusta myös se tärkkelysjauhoilla.

Tärkkelyksellä suurustaminen tapahtuu niin, että veteen sekoitetut jauhot kaadetaan kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Kun neste kiehahtaa uudelleen, se paksunee.

Anna ainesten hiukan jäähtyä ja kokoa annokset laseihin kerroksittain.

Lähde: MTV3.fi Makuja-sivut

Ajattelin, että tuota voisi hyvin kokeilla myös muilla marjoilla. Ehkäpä kokeilenkin tänään. Tällaiset hyydytetyt (jos se on oikea sana) jälkiruuat ovat minulle aivan uusi tuttavuus.

Ei kommentteja: